A tejszínes, spenótos csirkemell tökéletes hétvégi ebéd is lehet. Főleg jó fűszeresen és mozzarellával gazdagítva.
Spenótból nem csak főzeléket készíthetsz, tésztához, húsokhoz is jól megy. Szaftos, ízes lesz a csirkemell, ha spenótos szósszal töltöd meg. Egy órán belül kényelmesen elkészítheted, és a hozzávalókat is könnyen beszerezheted hozzá. A csodás ízek a tepsiben még jobban összeérnek.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell
20 dkg mozzarella
20 dkg spenót
10 dkg natúr krémsajt
2 db paradicsom
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
20 dkg mozzarella
20 dkg spenót
10 dkg natúr krémsajt
2 db paradicsom
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd félbe hosszában, de ne teljesen. Sózd és borsozd be, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe.
A spenótleveleket kevés olajon fonnyaszd meg, nyomkodd rá a fokhagymát, öntsd fel tejszínnel, rakd hozzá a krémsajtot, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Forrald össze pár perc alatt.
Nyisd szét a csirkemellet, és tedd bele a karikákra vágott paradicsomot. Arra mehet a spenótos massza, majd a mozzarella. Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
0 Megjegyzések