A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rezgős, selymes barackos panna cotta - Így készül az olaszok kedvenc pudingja

A barackos panna cotta az egyik legkrémesebb édesség, amit akkor is bevethetsz, ha nincs időd vagy kedved sütni.
Az olaszok messze földön híres pudingja, a panna cotta leginkább abban különbözik a miénktől, hogy tejszín is kerül bele. Ettől sokkal lágyabb és krémesebb. Bármilyen gyümölcsöntettel finom, de barackkal különösen csodás. Mivel nem túl édes, jól behűtve kellemes nyári hűsítő. Rétegezheted poharakba, vagy tálkákban is kínálhatod.

Hozzávalók 4 pohárhoz:
A krémhez
    3 dl tej
    2 dl tejszín
    3 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 db citrom
    1 dkg zselatin

A gyümölcsszószhoz
    3 db őszibarack
    2 evőkanál cukor
    2 evőkanál baracklekvár
    1 teáskanál citromlé
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, keverd hozzá a vaníliás cukrot, a porcukrot, a citromlevet, és kis lángon, többször megkeverve melegítsd forráspontig. Ezután vedd le a tűzről, majd rakd hozzá a zselatint. Keverd tovább, ha jó krémes és csomómentes, hűtsd szobahőmérsékletűre.

Addig a barackot hámozd meg, vedd ki a magját, kockázd fel. Rakd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citromlevet, a lekvárt, a vaníliás cukrot, önts hozzá fél deci vizet, és forrald fel. Botmixerrel pépesítsd, majd a tejszínes krémmel felváltva rétegezd poharakba vagy tálkába. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen, majd gyümölcsdarabokkal díszítve kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések