A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós barackos táska leveles tésztából: 30 perc sem kell hozzá

Ha bolti leveles tésztából készíted az illatozó barackos táskát, tényleg nem kell órákat töltened a sütéssel, a végeredmény mégis mennyei.
A leveles tészta felhasználásának csak a fantázia szabhat határt. Készíthetsz belőle pitét, töltheted, kedvedre formázhatod. Pudinggal, barackkal felturbózva is ellenállhatatlan. Lehet belőle vendégváró falat, uzsonna vagy desszert. Kínálhatsz hozzá fagyit, azzal még csábítóbb.

Hozzávalók:
    2 csomag leveles tészta
    4 dl tej
    3 db barack
    3 evőkanál cukor
    1 csomag vaníliás pudingpor
    1 db tojás

Elkészítés:
A pudingport és a cukrot keverd simára kevés tejjel. A többi tejet forrald fel, és csorgasd bele a pudingporos elegyet. Folyamatosan kavard, amíg besűrűsödik, majd húzd le a tűzről. A barackot magozd ki, és darabold fel.

Ha szükséges, nyújtsd ki a leveles tésztákat lisztezett felületen három-négy milliméteresre, és vágd egyforma nagyságú téglalapokra. A felét kend meg pudinggal, és rakd ki a barackszeletekkel. A széleit kend meg felvert tojással, és fedd be az üresen hagyott lapokkal. Jól nyomkodd össze, így nem nyílik szét sütés közben. A tetejét pedig vágd be néhány helyen, és kend le tojással. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd szép pirosra 15-20 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések