A barackos gyümölcstorta igazi retró édesség. Ahogy régen, most is vaníliás pudinggal készül, és nem hiányozhat róla a zselés réteg sem.
Vannak örök kedvencek, ez a barackos gyümölcstorta is közéjük tartozik. Bár kaphatsz a boltokban is tortalapot, nem fogod megbánni, ha saját kezűleg készíted el. Sokkal finomabb és omlósabb. A vizes tészta pedig nagyon könnyed, és az elkészítése sem túl bonyolult.
Hozzávalók 16 személyre:
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
3 db tojás
2 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
3 db barack
1 csomag tortazselé
2.5 dl víz
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét. A sárgákat keverd habosra a kétféle cukorral, dolgozd hozzá kanalanként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tojássárgához úgy, hogy ne törd össze a habot.
Egyengesd a sima, homogén tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor szépen megemelkedik, jó az illata, szúrj bele egy hústűt vagy fogvájót. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amíg kihűl, készítsd el a krémet.
A pudingport és a kétféle cukrot dolgozd simára kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd a tűzről lehúzva keverd hozzá a csomómentes pudingport. Kis lángon főzd sűrűre, közben folyamatosan kavard. Ha kihűl, kend a piskótára, és rakd ki ízlésesen a meghámozott, kis szeletekre vágott barackkal. A tetejére a zseléport keverd össze két evőkanál cukorral és a vízzel, majd forrald fel. Amikor a zselé is kihűl, és már kezd sűrűsödni, öntsd a tésztára. Tedd a hűtőbe egy-két órára.
Hozzávalók 16 személyre:
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
3 db tojás
2 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
3 db barack
1 csomag tortazselé
2.5 dl víz
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét. A sárgákat keverd habosra a kétféle cukorral, dolgozd hozzá kanalanként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tojássárgához úgy, hogy ne törd össze a habot.
Egyengesd a sima, homogén tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor szépen megemelkedik, jó az illata, szúrj bele egy hústűt vagy fogvájót. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amíg kihűl, készítsd el a krémet.
A pudingport és a kétféle cukrot dolgozd simára kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd a tűzről lehúzva keverd hozzá a csomómentes pudingport. Kis lángon főzd sűrűre, közben folyamatosan kavard. Ha kihűl, kend a piskótára, és rakd ki ízlésesen a meghámozott, kis szeletekre vágott barackkal. A tetejére a zseléport keverd össze két evőkanál cukorral és a vízzel, majd forrald fel. Amikor a zselé is kihűl, és már kezd sűrűsödni, öntsd a tésztára. Tedd a hűtőbe egy-két órára.
0 Megjegyzések