A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi krémes, barackos gyümölcstorta omlós piskótával: megunhatatlan desszert

A barackos gyümölcstorta igazi retró édesség. Ahogy régen, most is vaníliás pudinggal készül, és nem hiányozhat róla a zselés réteg sem.
Vannak örök kedvencek, ez a barackos gyümölcstorta is közéjük tartozik. Bár kaphatsz a boltokban is tortalapot, nem fogod megbánni, ha saját kezűleg készíted el. Sokkal finomabb és omlósabb. A vizes tészta pedig nagyon könnyed, és az elkészítése sem túl bonyolult.

Hozzávalók 16 személyre:
    5 evőkanál liszt
    5 evőkanál cukor
    3 db tojás
    2 evőkanál víz
    1 csomag vaníliás cukor
    0.5 csomag sütőpor

A krémhez
    1 csomag vaníliás pudingpor
    3 evőkanál cukor
    4 dl tej
    1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
    3 db barack
    1 csomag tortazselé
    2.5 dl víz
    2 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét. A sárgákat keverd habosra a kétféle cukorral, dolgozd hozzá kanalanként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tojássárgához úgy, hogy ne törd össze a habot.

Egyengesd a sima, homogén tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Amikor szépen megemelkedik, jó az illata, szúrj bele egy hústűt vagy fogvájót. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amíg kihűl, készítsd el a krémet.

A pudingport és a kétféle cukrot dolgozd simára kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, majd a tűzről lehúzva keverd hozzá a csomómentes pudingport. Kis lángon főzd sűrűre, közben folyamatosan kavard. Ha kihűl, kend a piskótára, és rakd ki ízlésesen a meghámozott, kis szeletekre vágott barackkal. A tetejére a zseléport keverd össze két evőkanál cukorral és a vízzel, majd forrald fel. Amikor a zselé is kihűl, és már kezd sűrűsödni, öntsd a tésztára. Tedd a hűtőbe egy-két órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések