A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni sárgabarackos fordított süti: csak rakj mindent fordítva a tepsibe

A sárgabarack puhává párolódik a sütőben a tészta alatt. Olyan jól mutat, hogy az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
A fordított sütit számtalan változatban elkészítheted, az alapja lehet leveles vagy akár vajastészta, sőt egyszerű kevert is. Utóbbit percek alatt összeállítod, és a tejföltől finom puha lesz. Gyorsan süsd meg, mert már nem juthatsz hozzá sokáig friss sárgabarackhoz. Langyosan a legfinomabb, főleg, ha fagyit is kínálsz hozzá. A vajat tedd ki jó előre a hűtőből, akkor dolgozol vele könnyen, ha puha.

Hozzávalók:
A tésztához
    25 dkg liszt
    18 dkg cukor
    10 dkg vaj
    2 dl tejföl
    1 db tojás
    1 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor

A gyümölcsös réteghez
    10 db sárgabarack
    5 dkg cukor
    5 dkg vaj

Elkészítés:
Egy közepes méretű tortaformát kenj ki az öt deka vajjal, és hintsd meg cukorral. Rakd rá a megmosott, szeletekre vágott sárgabarackot. A tésztához a vajat habosítsd a kétféle cukorral, tedd hozzá a tojást, majd a tejfölt, forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A simára dolgozott tésztát öntsd a barackokra, és egyengesd el.

Mehet az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Amikor a tészta szép aranybarna, a beleszúrt tűre nem ragad massza, vedd ki a sütőből. Még melegen fordítsd ki a formából, és amikor langyosra hűl, már tálalhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések