A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hattojásos barackos piskóta - Pillekönnyű lesz a tészta

Tökéletes párosítás, csodás ízek: a barackos piskótában nem lehet csalódni.
Ha nyár, akkor friss gyümölcsökkel ízesített, pillekönnyű piskóta minden mennyiségben. Gyorsan elkészül, és néhány szabályt betartva tökéletesre sikerül. Tejszínhabbal, fagylalttal, sodóval tálalva igazán ünnepivé varázsolhatod. Őszi- és sárgabarackkal, nektarinnal is próbáld ki.

Hozzávalók 16 szelethez:
    50 dkg barack
    6 evőkanál finomliszt
    6 evőkanál cukor
    6 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá. Amikor kezd keményedni, kanalanként add hozzá a cukrot, majd a vaníliást cukrot. Verd tovább addig, amíg megáll a habverőn. Ha valamiért nem lesz kemény, tégy hozzá egy csipet sót vagy egy csepp ecetet. Egyesével keverd bele a tojássárgákat. A lisztet szitáld egy tálba, és vegyítsd a sütőporral. Fakanállal óvatosan forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre.

Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és rakd a tetejére a megmosott, kimagozott, feldarabolt barackokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, különben a piskóta összeesik. Amikor a tészta elválik az edény falától, és szép aranysárga, szúrj bele egy kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább. A kész piskótát a rácsra borítva hagyd teljesen kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések