A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Főzésmentes tejszínes barackrémleves - A melegben édesség helyett is jó

Nyáron a barackkrémleves ideális. Nem kell főzni, csak hűteni.
Csupa jót ígér, ha a tikkasztó kánikulában a menü hideg baracklevessel kezdődik. Mivel nem kell főzni, vitaminban gazdag. Cukor helyett mézzel is édesítheted. Ha csak felnőttek fogyasztják, önthetsz hozzá kevés bort vagy pálinkat. Próbáld ki sárga- és őszibarackkal is!

Hozzávalók 4 személyre:
    60 dkg őszibarack
    2 dl habtejszín
    2 dl víz
    3 evőkanál kristálycukor
    3 szegfűszeg
    fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
    1 teáskanál fahéj
    1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:
A barackot mosd meg, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Turmixold össze a tejszínnel. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel. Arra ügyelj, hogy ne rakj hozzá túl sokat, mert akkor a leves keserű lehet. Szórd hozzá a pudingport. Ha egy egész zacskót hozzáteszel, sűrűbb lesz.

Önts hozzá vizet, és keverd jól össze. A víz mennyiségével is variálhatsz a leves állagán. Habosítsd mixerrel. Öntsd tálkákba, és tedd a hűtőszekrénybe legalább egy órára. Tálalás előtt díszítsd mentával, tejszínhabbal, vagy barackdarabokkal is kínálhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések