Bár a mozzarella nyersen is finom, rántva talán még finomabb. Ezekkel a praktikákkal a bundázás garantáltan jól fog sikerülni.
A kívül ropogós, belül nyúlós mozzarella tökéletes főfogás körettel, mártogatóssal vagy áfonyalekvárral. Van, akinek egy korábbi sikertelen próbálkozás a kedvét szegte, és nem vállalkozik rántott sajt készítésére. Néhány trükkel azonban legközelebb biztosan nem fog kifolyni a mozzarella a ropogós bundából. Ha panírozás előtt kevés tejbe mártod a sajtot, jobban megtapad a panír. Érdemes továbbá a dupla bundázást is kipróbálni.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg mozzarella
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg liszt
2 db tojás
só
zöldfűszer
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálkába, a tojásokat verd fel villával, és adj hozzá kevés sót. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, amihez érdemes apróra vágott zöldfűszert keverni.
Forgasd a mozzarelladarabkákat előbb a lisztbe, majd a tojásba. Utána ezt ismételd meg még egyszer. Végül pedig hempergesd meg jól a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a sajtot mindenhol befedje a panír. Rakd a bundázott sajtokat forró olajba, és süsd aranybarnára. Csepegtesd le papírtörlőn, és még forrón tálald.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg mozzarella
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg liszt
2 db tojás
só
zöldfűszer
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálkába, a tojásokat verd fel villával, és adj hozzá kevés sót. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, amihez érdemes apróra vágott zöldfűszert keverni.
Forgasd a mozzarelladarabkákat előbb a lisztbe, majd a tojásba. Utána ezt ismételd meg még egyszer. Végül pedig hempergesd meg jól a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a sajtot mindenhol befedje a panír. Rakd a bundázott sajtokat forró olajba, és süsd aranybarnára. Csepegtesd le papírtörlőn, és még forrón tálald.
0 Megjegyzések