A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós rántott mozzarellafalatok: ezt tedd, hogy ne folyjon ki a sajt a bundából

Bár a mozzarella nyersen is finom, rántva talán még finomabb. Ezekkel a praktikákkal a bundázás garantáltan jól fog sikerülni.
A kívül ropogós, belül nyúlós mozzarella tökéletes főfogás körettel, mártogatóssal vagy áfonyalekvárral. Van, akinek egy korábbi sikertelen próbálkozás a kedvét szegte, és nem vállalkozik rántott sajt készítésére. Néhány trükkel azonban legközelebb biztosan nem fog kifolyni a mozzarella a ropogós bundából. Ha panírozás előtt kevés tejbe mártod a sajtot, jobban megtapad a panír. Érdemes továbbá a dupla bundázást is kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg mozzarella
    15 dkg zsemlemorzsa
    15 dkg liszt
    2 db tojás
    só
    zöldfűszer
    olaj a sütéshez

Elkészítés:
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálkába, a tojásokat verd fel villával, és adj hozzá kevés sót. A harmadik edénybe a zsemlemorzsa kerül, amihez érdemes apróra vágott zöldfűszert keverni.

Forgasd a mozzarelladarabkákat előbb a lisztbe, majd a tojásba. Utána ezt ismételd meg még egyszer. Végül pedig hempergesd meg jól a zsemlemorzsában. Fontos, hogy a sajtot mindenhol befedje a panír. Rakd a bundázott sajtokat forró olajba, és süsd aranybarnára. Csepegtesd le papírtörlőn, és még forrón tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések