A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, pácban érlelt csirke paprikával sütve: grillezve és tepsiben is finom

Az üde pác sokat dob a csirkemellen. Hagyd benne legalább egy-két órát. Sütéskor pedig rakj hozzá paprikát.
Most van a szezon, tegyél paprikát mindenbe, amibe csak lehet! Csirkével együtt is sütheted, finom ízt ad neki. Ha lehet, többféle színű paprikát válogass össze. Könnyű jól elkészíteni, csak arra ügyelj, hogy ne száradjon ki a hús. Mellből vagy combból is fenséges lesz. Ha szereted, rakj hozzá néhány szem olajbogyót.

Hozzávalók 4 személyre:
    60 dkg csirkemell
    3 db kaliforniai paprika
    3 evőkanál olaj
    2 szál kakukkfű
    1 db vöröshagyma
    0.5 db citrom
    só
    bors

Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet, majd szeleteld fel. Keverd össze az olajat a borssal, a kakukkfűvel, az apróra vágott vöröshagymával és a citrom levével. A kaliforniai paprikákat szeld vékony csíkokra.

Hevíts olajat egy serpenyőben, rakd bele a besózott hússzeleteket, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Tedd át a húst egy tűzálló tálba vagy tepsibe, dobd hozzá a paprikákat, önts a csirkemell alá kevés vizet, esetleg a maradék páclé is mehet a tepsibe, és 180 fokon süsd 35-40 percig, amíg a hús megpuhul. A csirkét és a paprikát forró grillrácsra is helyezheted, és megsütheted. Közben folyamatosan forgasd, és kenegesd a húst a maradék páclével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések