Próbáltad már a túrós tésztát édesen, gyümölccsel? Akár desszertként is számításba veheted.
A túrós tészta az egyik legfinomabb és legegyszerűbb ételünk, általában szalonnával, sok tejföllel, sósan készül. Ám édesen is legalább olyan finom, kísérletezz bátran! Készítheted friss gyümölccsel, most akár szederrel, almával is.
Hozzávalók:
50 dkg tészta
50 dkg túró
15 dkg szeder
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 db alma
2 dl tejföl
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál só
Elkészítés:
Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor forr, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szedd ki a vízből, és csepegtesd le.
A túrót törd át, majd rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a tejfölt, a szeder felét, a mazsolát, és jól keverd össze. Forgasd bele a lecsepegtetett tésztát, és egyengesd vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 175 fokon 25 perc alatt. Tálalás előtt a tetejére rakj almaszeleteket és szedret.
Hozzávalók:
50 dkg tészta
50 dkg túró
15 dkg szeder
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
2 db alma
2 dl tejföl
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál só
Elkészítés:
Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor forr, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szedd ki a vízből, és csepegtesd le.
A túrót törd át, majd rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a tejfölt, a szeder felét, a mazsolát, és jól keverd össze. Forgasd bele a lecsepegtetett tésztát, és egyengesd vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 175 fokon 25 perc alatt. Tálalás előtt a tetejére rakj almaszeleteket és szedret.
0 Megjegyzések