A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almás-szedres túrós tészta édesen: összesütve hihetetlenül finom

Próbáltad már a túrós tésztát édesen, gyümölccsel? Akár desszertként is számításba veheted.
A túrós tészta az egyik legfinomabb és legegyszerűbb ételünk, általában szalonnával, sok tejföllel, sósan készül. Ám édesen is legalább olyan finom, kísérletezz bátran!  Készítheted friss gyümölccsel, most akár szederrel, almával is.

Hozzávalók:
    50 dkg tészta
    50 dkg túró
    15 dkg szeder
    10 dkg cukor
    10 dkg mazsola
    2 db alma
    2 dl tejföl
    1 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál só

Elkészítés:
Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, majd amikor forr, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy teáskanál sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szedd ki a vízből, és csepegtesd le.

A túrót törd át, majd rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a tejfölt, a szeder felét, a mazsolát, és jól keverd össze. Forgasd bele a lecsepegtetett tésztát, és egyengesd vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 175 fokon 25 perc alatt. Tálalás előtt a tetejére rakj almaszeleteket és szedret.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések