A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres sültparadicsom-krémleves, ami abbahagyhatatlanul finom

Ez igazán extra paradicsomleves! Fantasztikusan krémes, tele van csodás ízekkel, és nem konzervből készül.
Ha szereted a mediterrán ízvilágú ételeket, legközelebb így készítsd el a paradicsom-krémlevest! Egyik hozzávaló sem tartalmaz ízfokozót és tartósítószert. Mivel sült paradicsom az alapja, még édesebb és zamatosabb lesz. Kínálhatsz hozzá pirított kenyeret, és megszórhatod reszelt parmezánnal. Ha szeretnéd, sütés után eltávolíthatod a paradicsomok héját.

Hozzávalók 4 személyre:
    1.5 kg paradicsom
    5 gerezd fokhagyma
    1 db paprika
    3 teáskanál olívaolaj
    3 ág bazsalikom
    1 db vöröshagyma
    1 db leveskocka
    só
    bors

Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan mosd meg, és karikázd fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, sózd, borsozd, locsold meg két teáskanál olívaolajjal, rakd mellé a fokhagymagerezdeket, és 200 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a héja kezd sötétedni, vedd ki a sütőből.

Egy lábosban hevítsd fel a maradék olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Mehet hozzá a kis darabokra vágott paprika, süsd egy kicsit, rakd hozzá a paradicsomdarabokat, majd öntsd fel négy bögre vízzel. Morzsold bele a leveskockát, tedd hozzá a bazsalikomot, és főzd 10 percig. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá sót. A végén pépesítsd botmixerrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések