A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós szilvás pite vaníliás krémmel: szinte szétolvad a szádban

Ezért a szilvás, krémes pitéért megéri bekapcsolni a sütőt! Csodás, ahogy a fahéj és a vanília aromája az egész sütit átjárja.
A sűrű, lágy vaníliapudinggal töltött szilvás pitére senki nem mondja, hogy nem kér belőle. A tészta pofonegyszerű, gyorsan összeállítható, és a töltelék sem áztatja el. A sütemény illata már mindenkit messziről a konyhába csalogat. Most készítsd el, mert már jó érett a szilva!

Hozzávalók:
A tésztához
    18 dkg liszt
    12 dkg vaj
    8 dkg cukor
    1 db tojás
    1 csipet só
    1 csomag vaníliás cukor

A krémhez
    50 dkg szilva
    5 dl tej
    3 evőkanál cukor
    1 csomag pudingpor
    1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A krémhez a pudingport keverd csomómentesre kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor forr, húzd félre, és csorgasd bele a pudingos elegyet. Főzd sűrűre, közben folyamatosan kavard.

A tésztához a vajat morzsold össze a liszttel, a sóval és a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá a tojást, és gyorsan gyúrd össze a tésztát. Lisztezett felületen nyújtsd ki akkorára, mint a piteformád, és egyengesd is bele. Arra figyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Szurkáld meg villával több helyen, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10 percig. Ezt követően kend rá a vaníliás krémet, és rakd ki fahéjjal megszórt szilvával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd még 15 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések