A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felelőtlenül fenyegetőzik az ellenzék a klímavészhelyzetről

Az ellenzéki pártok szerint nem igaz, hogy az önkormányzati választás kampánya miatt kezdeményezték az országgyűlés rendkívüli ülését a klímaügyben. Szerintük az sem árulkodó, hogy tavaly decemberben is volt már egy klíma-vita, ám azon végül nem vettek részt az ellenzéki képviselők. Az M1-nek nyilatkozó szakértő szerint a hazai ellenzék a nyugati liberálisokat „majmolja”, csakhogy a klíma-ügyben sincsenek hiteles politikusaik – közölte az M1 Híradója.
„Mindenkinek komolyan kell vennie a klímaváltozás ügyét” – ezt mondta Lezsák Sándor, a szocialisták elnökségi tagja az ellenzék jövő hétre összehívott rendkívüli parlamenti üléséről, amelyen egy klímaügyi határozati javaslatot vitatnának meg.


Legutóbb, hasonló témában tavaly december 12-én kezdeményezett az ellenzék vitanapot. Csakhogy végül egy ellenzéki párt képviselőcsoportja sem vett részt azon az ülésen. Pedig előtte nem sokkal még a teremben voltak, hogy akadályozzák a munkát. Végül aztán a klíma-vitára üresen maradtak az ellenzéki pártok padsorai – hangzott le az M1-en.

Harangozó Gábor azt mondta,

nem is emlékszik, hogy mi volt december 12-én.

A Jobbik elnökhelyettese, EP-képviselője is arról beszélt, hogy nem szabad elbagatellizálni a klímaügyet. Bár Gyöngyösi Mártonék sem vettek részt a legutóbbi éghajlatváltozásról szóló vitán, most azt hangoztatta, hogy mindenkinek ott a helye az ülésen.

A mostani vitát az LMP kezdeményezte. A párt frakcióvezető-helyettese szerint nincs jelentősége annak, hogy nem voltak ott a december 12-i vitanapon, mert azóta teljesen más a helyzet. Schmuck Erzsébet azzal érvelt, hogy december óta az éghajlatváltozás felgyorsult, épp ezért is lenne arra szükség, hogy Magyarországon is klímaválságot hirdessenek – közölte az M1.

„Felelőtlenül fenyegetőzik az ellenzék a klímavészhelyzet kihirdetéséről” – erről már Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász beszélt az M1 Híradónak. A Századvég jogi szakértője szerint óriási károkat okozna a magyar embereknek, ha meggondolatlanul klímaválságot hirdetnének.

A szakértő hozzátette: szakmailag is megalapozatlan az ellenzék jövő hétre összehívott rendkívüli parlamenti ülése, ami leginkább kampányfogásnak tekinthető néhány héttel az önkormányzati választások előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések