A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sós és édeskés sült hagymás pite: a tészta fantasztikusan ropogós

A sütőben megkaramellizálódott, édes hagyma és a sós tészta csodás összhangban vannak egymással.
A franciák híres pitekészítők, a nagy klasszikusok mellett különlegességeket is szívesen tesznek az asztalra. Híresek a sós pitéik és a tarte tatinjaik, sőt a kettőt gyakran ötvözik is. A hagymás fordított sütijük is isteni. Kínálhatod önmagában, salátával vagy grillezett zöldségekkel pedig laktató vacsora.

Hozzávalók:
    1 csomag leveles tészta
    6 db vöröshagyma
    2 evőkanál balzsamecet
    2 teáskanál vaj
    1 mokkáskanál cukor
    só
    bors
    oregánó
    olívaolaj

Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, és a nagyságától függően keresztben vágd két-három részre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Rakd hozzá a cukrot, az olívaolajat és a balzsamecetet, majd mehetnek bele a hagymák. Pirítsd két-három percig, közben sózd, borsozd, majd hagyd kicsit hűlni.

A szobahőmérsékletű leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és fedd be vele a hagymákat. Szurkáld meg több helyen villával, és told forró sütőbe. Süsd körülbelül 25 percig. Amikor a tészta piros, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig, majd fordítsd egy tányérra vagy tálcára úgy, hogy a hagymás fele kerüljön felülre. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg a pitét friss fűszernövényekkel. Jól illik hozzá az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések