A sütőben megkaramellizálódott, édes hagyma és a sós tészta csodás összhangban vannak egymással.
A franciák híres pitekészítők, a nagy klasszikusok mellett különlegességeket is szívesen tesznek az asztalra. Híresek a sós pitéik és a tarte tatinjaik, sőt a kettőt gyakran ötvözik is. A hagymás fordított sütijük is isteni. Kínálhatod önmagában, salátával vagy grillezett zöldségekkel pedig laktató vacsora.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 db vöröshagyma
2 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál vaj
1 mokkáskanál cukor
só
bors
oregánó
olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, és a nagyságától függően keresztben vágd két-három részre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Rakd hozzá a cukrot, az olívaolajat és a balzsamecetet, majd mehetnek bele a hagymák. Pirítsd két-három percig, közben sózd, borsozd, majd hagyd kicsit hűlni.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és fedd be vele a hagymákat. Szurkáld meg több helyen villával, és told forró sütőbe. Süsd körülbelül 25 percig. Amikor a tészta piros, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig, majd fordítsd egy tányérra vagy tálcára úgy, hogy a hagymás fele kerüljön felülre. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg a pitét friss fűszernövényekkel. Jól illik hozzá az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring is.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 db vöröshagyma
2 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál vaj
1 mokkáskanál cukor
só
bors
oregánó
olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, és a nagyságától függően keresztben vágd két-három részre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Rakd hozzá a cukrot, az olívaolajat és a balzsamecetet, majd mehetnek bele a hagymák. Pirítsd két-három percig, közben sózd, borsozd, majd hagyd kicsit hűlni.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen akkorára, mint a piteformád, és fedd be vele a hagymákat. Szurkáld meg több helyen villával, és told forró sütőbe. Süsd körülbelül 25 percig. Amikor a tészta piros, vedd ki a sütőből. Pihentesd pár percig, majd fordítsd egy tányérra vagy tálcára úgy, hogy a hagymás fele kerüljön felülre. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg a pitét friss fűszernövényekkel. Jól illik hozzá az oregánó, a kakukkfű és a rozmaring is.
0 Megjegyzések