Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres kuszkusszal és mozzarellával töltött paprika: könnyed fogás a sütőből

A roppanósra sült, mindenféle egészséges finomsággal töltött paprika könnyű, mégis laktató fogás.
A kuszkusz az életmódváltók és az egészséges táplálkozás híveinek nagy kedvence. Megfelelő energiát nyerhetsz belőle, elegendő jó fehérjével, szénhidráttal és rosttal látja el a szervezetet. Bár legtöbbször köretként kerül a tányérra, semleges íze miatt rendkívül változatosan elkészítheted. Megtöltheted vele a zamatos paprikákat is. Ebben az esetben érdemes még különféle zöldségeket is hozzákeverni.

Hozzávalók 4 személyre:

    15 dkg kuszkusz
    10 dkg mozzarella
    6 db paprika
    2 db paradicsom
    1 db vöröshagyma
    1 db sárgarépa
    1 db leveskocka
    2 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál oregánó
    só
    bors

Elkészítés:

Forralj fel három deci vizet, morzsold bele a leveskockát, majd keverd hozzá a kuszkuszt. Húzd le a tűzről, fedd le, és pihentesd 15 percig. A sárgarépát és a paradicsomot vágd fel, a hagymát is aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, dinszteld meg benne a vöröshagymát, rakd hozzá a répát és a paradicsomot, majd párold öt-hét percig. Keverd a még meleg kuszkuszhoz, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval.

A paprikákat hosszában vágd ketté, és kanalazd bele a tölteléket, majd szórd meg reszelt mozzarellával. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés olajjal, rendezd el benne a paprikákat, és forró sütőben süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor az igazi, amikor a paprikák kezdenek színesedni, de még roppanósak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések