Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Villámgyors vaníliás, szőlős süti leveles tésztából: finom és mutatós is

Ropogós és krémes: a vaníliás, szőlős süti leveles tésztából villámgyorsan elkészül.
A bolti leveles tészta sok terhet levesz a válladról, így pikk-pakk összedobhatod ezt a finom és dekoratív édességet. A vaníliás puding kiváló töltelék lehet, míg a süti tetejére feltétlenül rakj valamilyen idénygyümölcsöt. Most az édes szőlő remek választás. Tálaláskor szórd meg porcukorral, vagy nyomj tejszínhabot a süti tetejére.

Hozzávalók:

    1 csomag leveles tészta
    1 csomag vaníliás puding
    5 dl tej
    3 evőkanál cukor
    1 fürt szőlő

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Vágj belőle 12 darab azonos méretű négyzetet vagy téglalapot, és béleld ki velük a muffinsütő mélyedéseit. Figyelj, hogy a tészta kicsit kilógjon. Ha vastagabb kosárkát szeretnél, két lapot is tehetsz a formába. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 15 perc alatt.

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor felforr, öntsd hozzá a pudingot. Kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Ha kihűl, töltsd meg vele a kosárkákat, és mindegyikre rakj megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések