A fetás, paradicsomos polenta grillezve önmagában is isteni, de szaftos húsok különleges kísérője is lehet.
Ne csak mindig krumplit és rizst kínálj a a húsokhoz! A polenta vagy puliszka finom, ám nem a megszokott köret. Ezt is számtalan módon variálhatod. Grillezve, paradicsommal, fetával még az ínyencek is odalesznek érte. A formája is a legváltozatosabb lehet: kockázhatod, vághatod háromszögekre vagy téglalpokra.
Hozzávalók:
2.5 dl víz
2.5 dl tej
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg sajt
10 dkg feta sajt
só
bors
2.5 dl tej
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg sajt
10 dkg feta sajt
só
bors
Elkészítés:
A tejet és a vizet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Szórd hozzá a kukoricalisztet, majd addig főzd, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan keverd. Add hozzá a reszelt sajtot is, és főzd még egy-két percig. Egy tálcát kenj ki vékonyan olajjal, majd öntsd rá a masszát, és egyenletesen simítsd el. Várd meg, míg kihűl, majd vágd fel tetszés szerint.
Hevítsd fel a grillsütőt, kend meg olajjal, és a szeletek mindkét oldalát süsd szép pirosra. Rakd a polentára a meggrillezett paradicsomokat, és morzsolj a tetejére fetát.
Hevítsd fel a grillsütőt, kend meg olajjal, és a szeletek mindkét oldalát süsd szép pirosra. Rakd a polentára a meggrillezett paradicsomokat, és morzsolj a tetejére fetát.
0 Megjegyzések