Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fetás, paradicsomos polenta grillen sütve, ha unod a sült krumplit

A fetás, paradicsomos polenta grillezve önmagában is isteni, de szaftos húsok különleges kísérője is lehet.
Ne csak mindig krumplit és rizst kínálj a a húsokhoz! A polenta vagy puliszka finom, ám nem a megszokott köret. Ezt is számtalan módon variálhatod. Grillezve, paradicsommal, fetával még az ínyencek is odalesznek érte. A formája is a legváltozatosabb lehet: kockázhatod, vághatod háromszögekre vagy téglalpokra.

Hozzávalók:

    2.5 dl víz
    2.5 dl tej
    15 dkg kukoricaliszt
    15 dkg sajt
    10 dkg feta sajt
    só
    bors

Elkészítés:

A tejet és a vizet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Szórd hozzá a kukoricalisztet, majd addig főzd, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan keverd. Add hozzá a reszelt sajtot is, és főzd még egy-két percig. Egy tálcát kenj ki vékonyan olajjal, majd öntsd rá a masszát, és egyenletesen simítsd el. Várd meg, míg kihűl, majd vágd fel tetszés szerint.

Hevítsd fel a grillsütőt, kend meg olajjal, és a szeletek mindkét oldalát süsd szép pirosra. Rakd a polentára a meggrillezett paradicsomokat, és morzsolj a tetejére fetát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések