Az egyszerű, omlós, krémes túrós pite mennyivel izgalmasabb, ha gyümölcs is kerül a tetejére!
A túrós pitét is megreformálhatod néha: készítsd el sok gyümölccsel! Az omlós tészta alapja a jól bevált linzertészta, a töltelék pedig könnyű és krémes. A túró sokkal finomabb lesz, ha citrommal és vaníliával is feldobod. A tejföl helyett pedig mascarponét is keverhetsz hozzá.
Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 evőkanál hideg víz
1 csipet só
1 csomag sütőpor
A töltelék
50 dkg túró
30 dkg sárgabarack
20 dkg mascarpone
10 dkg áfonya
3 evőkanál cukor
3 evőkanál lekvár
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
mandulaforgács
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
1 evőkanál hideg víz
1 csipet só
1 csomag sütőpor
A töltelék
50 dkg túró
30 dkg sárgabarack
20 dkg mascarpone
10 dkg áfonya
3 evőkanál cukor
3 evőkanál lekvár
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
mandulaforgács
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a porcukorral, a sóval és a sütőporral. Morzsold hozzá a felkockázott hideg vajat, üsd bele a tojást, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet, és gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy vajjal kikent piteformába. A túrót egy villával törd össze, keverd hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a tojást, illetve reszeld bele a citrom héját. Egyengesd a masszát a tésztára, kenj rá baracklekvárt, majd rakj a tetejére barackszeleteket, és szórd meg a szélét mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta megpirul, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg még áfonyával is.
Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy vajjal kikent piteformába. A túrót egy villával törd össze, keverd hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a tojást, illetve reszeld bele a citrom héját. Egyengesd a masszát a tésztára, kenj rá baracklekvárt, majd rakj a tetejére barackszeleteket, és szórd meg a szélét mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta megpirul, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg még áfonyával is.
0 Megjegyzések