Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei túrós pite áfonyával és sárgabarackkal: a tészta omlós és puha

Az egyszerű, omlós, krémes túrós pite mennyivel izgalmasabb, ha gyümölcs is kerül a tetejére!
A túrós pitét is megreformálhatod néha: készítsd el sok gyümölccsel! Az omlós tészta alapja a jól bevált linzertészta, a töltelék pedig könnyű és krémes. A túró sokkal finomabb lesz, ha citrommal és vaníliával is feldobod. A tejföl helyett pedig mascarponét is keverhetsz hozzá.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához
    30 dkg liszt
    20 dkg vaj
    10 dkg cukor
    1 db tojás
    1 evőkanál hideg víz
    1 csipet só
    1 csomag sütőpor

A töltelék
    50 dkg túró
    30 dkg sárgabarack
    20 dkg mascarpone
    10 dkg áfonya
    3 evőkanál cukor
    3 evőkanál lekvár
    1 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    mandulaforgács

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a porcukorral, a sóval és a sütőporral. Morzsold hozzá a felkockázott hideg vajat, üsd bele a tojást, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet, és gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.

Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy vajjal kikent piteformába. A túrót egy villával törd össze, keverd hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a tojást, illetve reszeld bele a citrom héját. Egyengesd a masszát a tésztára, kenj rá baracklekvárt, majd rakj a tetejére barackszeleteket, és szórd meg a szélét mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta megpirul, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg még áfonyával is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések