A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erste: meghaladta a 700 milliárd forintot a vállalati hitelek állománya

Meghaladta a 700 milliárd forintot az Erste Bank vállalati hiteleinek állománya az idén augusztus végén, a 707 milliárd forintot elérő állomány 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - mondta Szabados Richárd, a bank vállalati üzletágának vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Jelezte: az állomány a 2015 év végén mért szintnek több mint a duplájára, 135 százalékkal bővült. Az újonnan folyósított hitelek összege az idei első nyolc hónapban elérte a 164 milliárd forintot, ami 13 százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban. 

Szabados Richárd rámutatott: az idén az első fél évben a magyar pénzintézet vállalati üzletága mutatta fel a legdinamikusabb bővülést az Erste Csoporton belül, miközben a nem teljesítő hitelek arányát 1 százalék alatt tartotta. Az Erste azt tervezi, hogy öt éven belül a legnagyobb vállalati hitelezővé válik Magyarországon - emelte ki Szabados Richárd.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések