A brokkolis, borsós tészta remek választás egy egyszerű, gyors, de ízletes ebédhez. Tejszínnel meglocsolva igazán jó lesz az állaga.
Ez a tészta olyan finom, hogy az is szívesen megeszi, aki amúgy nem nagy híve a szuperegészséges brokkolinak. A borsó még friss, a brokkolihoz pedig bármikor könnyen hozzájuthatsz. Ehhez a változathoz szószt sem kell főznöd, csak tejszínnel locsold meg a tésztát. Tökéletes pennével, makarónival vagy akár spagettivel is. Ha a tésztát főzés közben egyszer-kétszer megkevered, biztosan nem ragad össze.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tészta
5 dkg parmezán
1 fej brokkoli
1 bögre borsó
2 dl tejszín
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
bazsalikom
5 dkg parmezán
1 fej brokkoli
1 bögre borsó
2 dl tejszín
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
bazsalikom
Elkészítés:
Egy nagy fazékban kezdj forralni négy liter vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül hét-tíz perc. Amikor a tészta már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le.
A brokkolit szedd rózsáira, és a borsóval együtt mosd meg. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd benne addig a zúzott fokhagymát, amíg elkezd illatozni és színesedni. Ekkor rakd hozzá a zöldségeket, és párold puhára. Forgasd hozzá a tésztát, és öntsd le a sóval, borssal összekevert tejszínnel. Rottyantsd össze pár perc alatt, majd szórd meg reszelt parmezánnal és bazsalikommal.
A brokkolit szedd rózsáira, és a borsóval együtt mosd meg. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd benne addig a zúzott fokhagymát, amíg elkezd illatozni és színesedni. Ekkor rakd hozzá a zöldségeket, és párold puhára. Forgasd hozzá a tésztát, és öntsd le a sóval, borssal összekevert tejszínnel. Rottyantsd össze pár perc alatt, majd szórd meg reszelt parmezánnal és bazsalikommal.
0 Megjegyzések