Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni házi savanyúság patisszonból: így kibírja a következő szezonig

Ha szereted a patisszont, feltétlenül tegyél el télre néhány üveggel fűszeres, ecetes vízben is!
Ha még mindig befőzési lázban égsz, ne feledkezzél meg a kicsit háttérbe szorult csillagtökről sem! A sárga patisszon talán még finomabb, mint a fehér rokona. Ha kicsi zöldségeket szeretnél eltenni, arra figyelj, hogy időben szedd le, mert egy nap alatt is nagyot tud nőni.

Hozzávalók:

    1 kg patisszon
    1 csokor kapor
    4 gerezd fokhagyma
    1 db sárgarépa
    6 dl víz
    5 dkg só
    4 dkg cukor
    1 teáskanál egész bors
    0.6 dl ecet
    3 db babérlevél

Elkészítés:

A patisszonokat alaposan mosd meg, érdemes néhány percre beáztatni, esetleg átdörzsölni. A nagyobbakat fel is szelheted. A sárgarépát vágd kisebb darabokra, majd a kaporral és a patisszonnal együtt rendezd egy alaposan megtisztított, egyliteres üveg aljába.

A felöntőléhez a vizet kezdd melegíteni a sóval, a cukorral és az ecettel. Főzd forrástól számítva öt percig, húzd le a tűzről, és forrón öntsd a zöldségekre. Szórj az üvegbe borsot, babérlevelet, fokhagymát, majd jól zárd le. Állítsd fejre az üvegeket öt percre, csomagold többrétegű papírba, és pakold párnák, plédek közé. Várd meg, míg két-három nap alatt kihűlnek, utána tárold száraz, hűvös helyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések