A csípős paprikakrém kitűnő ízesítő a legkülönfélébb ételekhez. Otthon is egyszerűen elkészítheted.
A paprikát mi, magyarok mindenhogyan szeretjük: édesen, csípősen, sütve, főzve, töltve, és fűszerként is szívesen használjuk levesekhez, főételekhez egyaránt. Készítheted chiliből vagy akár cseresznyepaprikából is. Nem kell hozzá tartósítószer, a só miatt sokáig eláll. Minél később használod fel, annál kevésbé lesz csípős.
Hozzávalók:
1.5 kg csípős paprika
0.5 kg édes paprika
40 dkg só
0.5 kg édes paprika
40 dkg só
Elkészítés:
A paprikákat alaposan mosd meg, válogasd át. Ha vannak hibás részek, vágd ki, és a szárrészt is távolítsd el. A magokat viszont ne dobd ki. A paprikákat daráld le, vagy aprítsd össze robotgépben, majd keverd hozzá a sót. Hagyd állni, amíg feloldódik, közben kevergesd meg.
Kanalazd a masszát tisztára mosott, mosogatógépben vagy mikróban sterilizált üvegekbe. Jól zárd le, majd mehet is a paprikakrém a kamrapolcra.
0 Megjegyzések