Karfiolt bármikor találsz a zöldségesnél, így ezt az ínyenc tésztát akár most is összedobhatod. Gombával, sok sajttal igazán finom lesz.
Ha szereted a gyors, laktató, húsmentes ételeket, akkor ez a tészta tökéletes választás! Hihetetlenül egyszerű hozzávalókból készül, mégis isteni. Ha nincs kedved sokat mosogatni, a karfiolt és a tésztát akár egy lábosban is megfőzheted.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tészta
20 dkg gomba
10 dkg mozzarella
10 dkg krémsajt
5 dkg parmezán
0.5 fej karfiol
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
olaj
petrezselyem
20 dkg gomba
10 dkg mozzarella
10 dkg krémsajt
5 dkg parmezán
0.5 fej karfiol
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
olaj
petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát rakd bő, sós lobogó vízbe, és főzd al dente, azaz fogkemény állagúra. Amikor még roppanós, de már nem nyers, szűrd le és csepegtesd le. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt is főzd meg nyolc-tíz perc alatt valamivel több sós vízben, mint amennyi ellepi. A gombákat pucold meg, vágd kis darabokra, és kevés olajon pirítsd meg.
A szószhoz a főzőtejszínt melegítsd meg, keverd el a krémsajttal, valamint a reszelt mozzarella és a parmezán felével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és add hozzá a préselt fokhagymát is, majd melegítsd össze. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a tésztát, keverd hozzá a karfiolt és a gombát, majd öntsd rá a szószt. A tetejére szórd a maradék mozzarellát és a parmezánt. Forró sütőben, 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt, majd apróra vágott petrezselyemmel tálald.
A szószhoz a főzőtejszínt melegítsd meg, keverd el a krémsajttal, valamint a reszelt mozzarella és a parmezán felével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és add hozzá a préselt fokhagymát is, majd melegítsd össze. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a tésztát, keverd hozzá a karfiolt és a gombát, majd öntsd rá a szószt. A tetejére szórd a maradék mozzarellát és a parmezánt. Forró sütőben, 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt, majd apróra vágott petrezselyemmel tálald.
0 Megjegyzések