A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan csokis-szilvás piskóta: erre figyelj a tészta készítésekor

A csoki, a szilva és a pihe-puha piskóta hármasának képtelenség ellenállni. Ez a torta egyszerű, finom, és jól is néz ki.
Ezt a saját készítésű csokis-szilvás piskótatortát bátran tálalhatod közös étkezések lezárásaként ünnepi alkalmakon, de feldobhatod vele a sima hétköznapokat is. Az alapja a klasszikus hattojásos piskóta, amit néhány szabály betartásával nem fogsz elhibázni. Külön krémet nem kell készíteni, hisz a rétegek közé lekvár, a tetejére pedig máz kerül. A szilva pedig a süteményt még finomabbá teszi.

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához
    6 evőkanál cukor
    6 evőkanál liszt
    6 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só
    5 evőkanál lekvár

A csokis réteghez
    10 dkg étcsoki
    6 dkg vaj
    1 dl tejszín
    6 db szilva

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá egy csipet a sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, és mehet hozzá a vaníliás cukor is. Egyesével dolgozd hozzá a sárgákat, és részletekben forgasd hozzá a lisztet. Ekkor már fakanalat használj, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Öntsd a sima masszát sütőpapírral bélelt tortaformába, rakd előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül 20 percig. A sütő ajtaját 15 percig ne nyisd ki, mert a tészta összeesik. Amikor aranysárga, és a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A tésztát kis ideig hagyd hűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.

A már kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg a lekvárral. A mázhoz a tejszínt langyosítsd meg, és tördeld bele az étcsokit. Keverd addig, amíg sima lesz. Várd meg, míg langyosra hűl, és dolgozd hozzá a vajat is. Rakd a tortára előbb a felezett szilvákat, majd öntsd le a mázzal, és egyenletesen kend el. Várj legalább két órát, utána szeleteld csak fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések