A gyors, kevert tésztából készülő muffinokkal soha nem fogsz mellé. Főleg, ha gyümölcs is kerül a sütibe.
A muffinokat azért is szeretjük, mert villámgyorsan elkészülnek, és a végtelenségig variálhatók. A bögrés alapreceptet feldobhatod kókusszal és bármilyen gyümölccsel. A tésztája omlós, és egyáltalán nem tömény. Nyáron a tetejére még fagyit is tehetsz.
Hozzávalók:
1.5 bögre liszt
1.5 bögre gyümölcs
0.5 bögre kókuszreszelék
1 bögre cukor
0.5 bögre tej
0.25 bögre olaj
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1.5 bögre gyümölcs
0.5 bögre kókuszreszelék
1 bögre cukor
0.5 bögre tej
0.25 bögre olaj
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A gyümölcsöt mosd meg, csepegtesd le. Ha szükséges, magozd ki, vagy vágd fel kisebb darabokra. Vegyítsd a lisztet, a sót, a kókuszreszeléket és a sütőport. A tojásokat keverd ki jól, szinte fehéredésig a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat, és részletekben dolgozd hozzá a száraz hozzávalókat. Amikor a massza sima, forgasd bele a gyümölcsöt.
Kanalazd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor kívül már szép piros, teszteld tűpróbával. Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és nem ragad rá tészta, a süti elkészült.
Kanalazd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor kívül már szép piros, teszteld tűpróbával. Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és nem ragad rá tészta, a süti elkészült.
0 Megjegyzések