Hirdessen itt

Sajtos cukkinigolyók ropogós bundában - Próbáld ki füstölt sajttal is!

Akár fasírt helyett is kínálhatod a hús nélkül készülő, füstölt sajttal megbolondított cukkinigolyókat.
Ha nyár, akkor cukkini minden mennyiségben és formában! Ha már rántottad, sütötted, töltötted, készítettél belőle levest, ideje, hogy a ropogós cukkinigolyókat is kipróbáld! Füstölt sajttal igazán izgalmas, és a belseje szinte szétolvad a szádban. Tejfölös, joghurtos mártogatóssal kínálva még csábítóbb.

Hozzávalók 4 személyre:

A cukkinigolyóhoz
    1 db közepes cukkini
    10 db füstölt sajt
    5 dkg zsemlemorzsa
    1 db tojás
    2 szál újhagyma
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors

A panírhoz
    10 dkg zsemlemorzsa
    8 dkg liszt
    2 db tojás

Elkészítés:

A cukkinit vágd ketté, a belsejét kapard ki, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és pihentesd 15-20 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a vizet, majd keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, az apróra vágott újhagymával, a pépesített fokhagymával, és a reszelt sajttal. Ízesítsd még sóval, borssal. Könnyen gyúrható masszát kell kapnod. Ha szükséges, szórj még hozzá zsemlemorzsát.

Formázz a cukkinis keverékből kisebb golyókat, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd lisztbe, majd felvert tojásba és zsemlemorzsába. A végén a felesleges panírt rázd le. Rendezd a golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor a sajtos cukkinigolyó minden oldala aranybarna, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések