A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű joghurtos palacsinta: elképesztően puha

A pufi, légies palacsinta titka a tésztába kerülő joghurt. Nem kell pihentetni, akár rögtön sütheted is.
Ez az egyik legfinomabb változat az amerikai palacsintára. A tésztába ezúttal tej helyett natúr joghurt kerül. Feltétlenül kínálj hozzá különféle friss gyümölcsöt vagy lekvárt, esetleg juharszirupot. Az amerikaiak legtöbbször reggelire eszik, de desszertként is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

    2 bögre liszt
    2 bögre joghurt
    2 db tojás
    1 evőkanál cukor
    1 teáskanál sütőpor
    1 késhegynyi szódabikarbóna
    1 csipet só
    vaj a sütéshez
    gyümölcs

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot. Egy másik tálban keverd  össze a tojást és a joghurtot, majd forgasd össze a száraz hozzávalókkal. A szokásosnál sűrűbb, sima tésztát kell kapnod. Ha még lazítanád, szénsavas vízzel megteheted. A masszába gyümölcsöt is keverhetsz.

Egy serpenyőben hevíts vajat, és kanalazz bele a tésztából. Mivel kisebbek a palacsinták, egyszerre többet is süthetsz. Oldalanként két-három perc alatt pirulnak meg. Ha a tészta mindkét oldala aranybarna, szedd a palacsintákat papírtörlőre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések