A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyed nyári halfilé alufóliában készítve: grillezve, sütve is isteni

A halfiléből pikk-pakk ízletes főfogást készíthetsz. Nem árt azonban, ha pácolod egy kicsit.
Bármilyen halfilé tökéletes választás, de a lazac különösen finom. Ráadásul könnyen beszerezhető, nagyon egészséges, hisz fehérjét, omega-3 zsírsavat is tartalmaz. Könnyű grillezni, mert nagy hő hatására sem esik szét. Jót tesz bármelyik halnak a füstös íz, no meg egy kis pác: a citrom és a rozmaring is remek választás. Ha nincs lehetőséged grillezni, sütőben is megsütheted. Rakhatsz a halfilé mellé zöldségeket, hogy külön köretkészítésre már ne legyen gondod.

Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg halfilé
    2 db citrom
    4 ág rozmaring
    0.5 dl olívaolaj
    só
    bors

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat vágd kisebb szeletekre. Mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel. Fél citrom levét keverd össze olívaolajjal, sóval és borssal. Kend be vele a halfiléket, és pácold legalább fél órán át, de akár egy egész éjszakán át is a fűszeres keverékben hagyhatod. 

Pihentetés után a filére rakj még citromot és egy ág rozmaringot. Csomagold fóliába, és helyezd a forró grillrácsra. Süsd 10-12 percig, közben forgasd át. Sütőben 190 fokon körülbelül 20 perc alatt készül el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések