A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dupla csokis, meggyes süti: piskótával és selymes csokis krémmel

A dupla csokis, meggyes süti alapja kakaós, csokis piskóta, a krém pedig lágy ganache. Tortaformában készítve igazán ünnepi.
A csoki és a meggy szerelmeseinek tökéletes választás ez a sütemény. A kakaós piskótát még csokidarabokkal is feldobhatod. A tetejére kerülő, selymes ganache-t két hozzávalóból nagyon egyszerűen elkészítheted, és sokkal finomabb, mint az émelyítő vajas krémek. Amennyiben csak felnőtteket kínálsz a sütivel, a meggyet rummal is meglocsolhatod.

Hozzávalók:

A tésztához
    6 evőkanál tojás
    6 evőkanál liszt
    6 evőkanál cukor
    5 dkg étcsoki
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 csipet só
    1 evőkanál kakaópor

A ganache-hoz
    20 dkg étcsoki
    2.5 dl habtejszín

A tetejére
    20 dkg meggy

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd habosra, közben kanalanként rakd hozzá a cukrot és a vaníliát. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a kis daraboka tördelt csokival és a kakaóval. A tojáshabbal felváltva adagold a lisztes keveréket a sárgájához.

A formát kend ki zsiradékkal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. Ütögesd néhányszor az asztalhoz, így a torta biztosan egyenletes lesz. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20-30 perc alatt. Figyelj, hogy 15 percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeesik. Amikor már szép magas, szúrj a piskóta közepébe egy hústűt. Ha ragad rá massza, akkor süsd tovább. Amennyiben üres, vedd ki a sütőből.

A ganache-hoz a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon hevítsd forráspontig, majd tedd hozzá a darabokra tördelt étcsokit. Amikor elolvad, csorgasd a kihűlt tortalapra. Az a jó, ha az oldalára is lecsorog. A tetejére halmozd a megmosott, kimagozott meggyet. Tedd egy-két órára a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések