A dupla csokis, meggyes süti alapja kakaós, csokis piskóta, a krém pedig lágy ganache. Tortaformában készítve igazán ünnepi.
A csoki és a meggy szerelmeseinek tökéletes választás ez a sütemény. A kakaós piskótát még csokidarabokkal is feldobhatod. A tetejére kerülő, selymes ganache-t két hozzávalóból nagyon egyszerűen elkészítheted, és sokkal finomabb, mint az émelyítő vajas krémek. Amennyiben csak felnőtteket kínálsz a sütivel, a meggyet rummal is meglocsolhatod.
Hozzávalók:
A tésztához
6 evőkanál tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
5 dkg étcsoki
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál kakaópor
A ganache-hoz
20 dkg étcsoki
2.5 dl habtejszín
A tetejére
20 dkg meggy
6 evőkanál tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
5 dkg étcsoki
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál kakaópor
A ganache-hoz
20 dkg étcsoki
2.5 dl habtejszín
A tetejére
20 dkg meggy
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd habosra, közben kanalanként rakd hozzá a cukrot és a vaníliát. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a kis daraboka tördelt csokival és a kakaóval. A tojáshabbal felváltva adagold a lisztes keveréket a sárgájához.
A formát kend ki zsiradékkal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. Ütögesd néhányszor az asztalhoz, így a torta biztosan egyenletes lesz. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20-30 perc alatt. Figyelj, hogy 15 percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeesik. Amikor már szép magas, szúrj a piskóta közepébe egy hústűt. Ha ragad rá massza, akkor süsd tovább. Amennyiben üres, vedd ki a sütőből.
A ganache-hoz a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon hevítsd forráspontig, majd tedd hozzá a darabokra tördelt étcsokit. Amikor elolvad, csorgasd a kihűlt tortalapra. Az a jó, ha az oldalára is lecsorog. A tetejére halmozd a megmosott, kimagozott meggyet. Tedd egy-két órára a hűtőbe.
A formát kend ki zsiradékkal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. Ütögesd néhányszor az asztalhoz, így a torta biztosan egyenletes lesz. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20-30 perc alatt. Figyelj, hogy 15 percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeesik. Amikor már szép magas, szúrj a piskóta közepébe egy hústűt. Ha ragad rá massza, akkor süsd tovább. Amennyiben üres, vedd ki a sütőből.
A ganache-hoz a tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon hevítsd forráspontig, majd tedd hozzá a darabokra tördelt étcsokit. Amikor elolvad, csorgasd a kihűlt tortalapra. Az a jó, ha az oldalára is lecsorog. A tetejére halmozd a megmosott, kimagozott meggyet. Tedd egy-két órára a hűtőbe.
0 Megjegyzések