Ha házias, magyaros fogásra vágysz, főzz paprikás krumplit! Ezzel sok embert jóllakathatsz.
A paprikás krumpli az egyik leggyorsabban összedobható egytálétel, ezért hétköznapokra is kiváló. A krumplipucoláson kívül más macera nincs is vele. Frissen, savanyúsággal a legjobb. Készítheted virslivel is, ám azt csak akkor rakd hozzá, ha a krumpli félig puha.
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg krumpli
1 szál parasztkolbász
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és darabold fel nagyobb kockákra vagy hasábokra. Hevíts olajat, majd pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát. Húzd le egy pillanatra a tűzről, dobd hozzá a pirospaprikát, és forgasd bele a krumplit. Add hozzá a karikákra vágott kolbászt, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd alaposan keverd össze.
Néhány perc elteltével tedd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Fedd le, és kis lángos főzd 20-25 percig. Akkor jó, ha a krumpli megpuhul. Közben kóstold meg, nem kell-e a fűszerezésen változtatni.
0 Megjegyzések