...

Fűszeres cukkinis lecsó, tunkolásra való, sűrű szafttal

A lecsó megunhatatlan nyári klasszikus. Néhány egyszerű hozzávalóval felturbózva még jobb.
A lecsó igazi magyaros fogás, amit szinte mindenki másképp főz. Az azonban nem kérdés, hogy mindegyik változatban szerepel hagyma, paprika és paradicsom. Ne készítsd mindig ugyanúgy, dobd fel szalonnával, cukkinivel is. Ha szeretnél, a tetejére üthetsz tojást, sőt rizzsel összekeverve még laktatóbbá teheted. Ha több személyre főznéd, érdemes hozzá elővenni a bográcsot is.

Hozzávalók 4 személyre:
1 db cukkini
1 kg paprika
70 dkg paradicsom
10 dkg szalonna
3 db vöröshagyma
2 pár virsli vagy kolbász
1 teáskanál pirospaprika
bors

Elkészítés:
A vörös- és fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit vágd fel tetszés szerint. Süsd ki a szalonna zsírját, és dinszteld meg rajta a hagymákat. Dobd rá a cukkinit és a paprikát, sózd, borsozd ízlésed szerint, szórd hozzá a pirospaprikát. Mehet hozzá a paradicsom, és közepes lángon, fedő alatt párold körülbelül 15 percig. A zöldségek levet eresztenek, azt hagyd elfőni.

Ha minden szinte teljesen puha, rakd hozzá a felkarikázott virslit vagy kolbászt, attól kicsit füstösebb íze lesz. Főzd még pár percig. Kóstold meg, ha szükséges, dobj hozzá fűszert. Arra figyelj, hogy ne főzd túl puhára, akkor a legjobb, ha a cukkini kicsit roppanós marad. Vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.

0 Megjegyzések

Hirdetés