A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A klasszikus újévi töltött káposzta receptje: évtizedek óta így főzi a család

Az évfordulós menüsor nagy kedvence a hagyományos, füstölt hússal készülő töltött káposzta, amit már ma elkészíthetsz.
A téli időszak nagy kedvence a kiadós, nagyon ízletes töltött káposzta. Ennek az ételnek különösen jót tesz, ha áll, így nem kell az utolsó pillanatokban kapkodnod vele. Sokkal finomabb, ha füstölt húst is teszel hozzá. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de a töltelék miatt kissé pepecselős. A rizst nem kell külön megfőzni, mert hamar megpuhul. Tálaláskor ne felejts hozzá tejfölt is kínálni!

Hozzávalók 8 személyre:
1 kg savanyú káposzta
1 kg darált hús
1 db csülök
8 db káposztalevél
3 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg rizs
2 evőkanál zsír
pirospaprika
bors

Elkészítés:
A megmosott csülköt tedd fel főni valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Fedő alatt főzd puhára körülbelül két óra alatt. A gombócokhoz a darált húst keverd össze rizzsel, egy apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal és egy teáskanál pirospaprikával. Dolgozd össze a masszát, majd töltsd a félbevágott levelekbe, és göngyöld fel. A maradék masszából formázz gombócokat.

A többi vöröshagymát is aprítsd fel, és az olvasztott zsíron pirítsd meg. Erre dobd a káposztát, kicsit forgasd össze, majd szórd meg borssal és pirospaprikával. Tulajdonképpen egy pörköltalapot kell készítened. Öntsd fel a megfőtt csülök levével. Ha túl sós a hús, csak a felét tedd rá. Ezt követően mehetnek bele a gombócok. Lényeges, hogy a lé mindent ellepjen. Főzd körülbelül másfél órán keresztül. Ha szükséges, rántsd be. A tűzről levéve rakd hozzá a csülökdarabokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések