A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olcsó, egyszerű, mégis mindenki odavan érte: krumplis tészta házilag

Sokszor jobban esik egy nagy adag házi krumplis tészta, mint valamilyen bonyolult, trendi fogás.
A menzai kedvencet otthon is gyorsan elkészítheted. Az ország szinte minden részén máshogy főzik, és az elnevezés sem mindenhol ugyanaz. Hívhatod gránátos kockának vagy granadírmarsnak is. Van, ahol teljesen megtörik a krumplit, máshol együtt főzik a tésztával. Tartalmasabbá teheted kolbásszal, és savanyúságot is kínálj mellé.

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krumpli
25 dkg tészta
2 db vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál zsír
1 evőkanál paprikakrém
bors

Elkészítés:
Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a csusza- vagy kockatésztát, rakj hozzá kevés sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne legyen nagyon puha a tészta. Ha kész, szűrd le, öblítsd le, és csepegtesd le. 

A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kis kockákra. A vöröshagymát is hámozd meg, aprítsd fel, és a zsíron süsd meg. Tedd hozzá a pirospaprikát, a paprikakrémet, és dobd rá a krumplit. Sózd, borsozd ízlés szerint, önts rá fél deci vizet, és párold puhára. Ha szeretnéd, forrón még jobban összetörheted, majd keverd hozzá a tésztát. Ügyelj, hogy mindenhova egyformán jusson krumpli. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések