Ropogós, baconös-sajtos tekercsek: leveles tésztából a leggyorsabb

A baconös-sajtos tekercsek bármikor bevethetőek, és alig több mint fél óra alatt elkészülnek.
Újabb gyors receptet keresel? A baconös-sajtos tekercsek pikk-pakk elkészülnek, és nagyon finomak. A pizzás csiga alternatívájaként is bevetheted. A süti alapja bolti leveles tészta. Igazán univerzális finomság, jól csomagolható tízóraira, de vendégvárónak is tökéletes. 

Hozzávalók 20 darabhoz:
1 csomag leveles tészta
20 dkg krémsajt
10 dkg sajt
8 szelet bacon
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál szezámmag
bors

Elkészítés:
Ha szükséges, olvaszd fel a leveles tésztát szobahőmérsékleten, majd nyújtsd ki. A krémsajtot keverd össze a tejföllel, és kend meg vele a tésztát. Fektesd rá a baconszeleteket, majd tekerd fel szorosan. Vágd két centi széles darabokra.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd a tekercseket a tepsire, egymástól nagyobb távolságra, mert sülés közben megnőnek. Szórd meg reszelt sajttal, szezámmaggal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 10-15 perc alatt. Ha aranybarnák, kiveheted a sütőből. 

0 Megjegyzések

Hirdetés