A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas csiga muffinsütőben sütve: így lesz igazán foszlós a kelt tészta

A jóféle házi kelt csigák is kaphatnak új külsőt. A fahéjas tekercsek muffinsütőben sütve még csábítóbbak.
A fahéjas csigáért kicsik és nagyok egyaránt odavannak. Ha eddig nehezen szántad rá magad az elkészítésére, vagy tartottál a kelesztéstől, ideje megpróbálni. Ez a recept régi családi kedvenc. Igaz, az idők folyamán új külsőt kapott. Ha szeretnéd, porcukros mázzal még jobban elkényeztetheted azokat, akik megkóstolják. 

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
40 dkg sima búzaliszt
20 dkg rétesliszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 db tojássárgája

A TÖLTELÉKHEZ
10 dkg vaj
4 evőkanál cukor
2 evőkanál fahéj

A KENÉSHEZ
5 dkg vaj

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, és a felét öntsd egy bögrébe. Rakj hozzá egy evőkanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Ha habos, és jól megemelkedik, öntsd az átszitált liszthez. Add hozzá a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd a maradék tejet. Dagaszd meg a tésztát, akkor jó, ha elválik a kezedtől, az edény falától, rugalmas és sima. Formázz belőle gombócot, és letakarva keleszd meg 40-50 perc alatt. 

Közben a töltelékhez keverd össze a puha, szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral és a fahéjjal.

Amikor a tészta a duplájára emelkedik, gyúrd át, és nyújtsd ki lisztezett felületen két-három milliméteresre. Kend meg a fahéjas keverékkel, és szorosan tekerd fel, mint a piskótát. Vágd 12 egyforma szeletre, mindegyik oldalát kend meg olvasztott vajjal, és rendezd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések