A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sörös, pácolt tarja a sütőből: omlós, szaftos főfogás a legegyszerűbben

Ne bonyolítsd túl a hétvégi sütés-főzést! A tepsiben sült, előre pácolt tarjának esélye sincs, hogy kiszáradjon.
A zsírosabb tarjából finom, szaftos sülteket készíthetsz. Ha eddig ez a húsfajta nem tartozott a kedvenceid közé, adj neki egy esélyt, ezzel a recepttel biztosan megszereted! Locsolgasd a tarját sörrel, és varázslatos ízű, omlós finomságot tehetsz az asztalra. A pácolást érdemes a sütés előtti napon elvégezni, hogy a hús rostjai is felpuhuljanak. 

Hozzávalók:
70 dkg tarja
1 dl olaj
1 doboz sör
3 gerezd fokhagyma
bors
köménymag
rozmaring

Elkészítés:
A húst öblítsd le, és vágd két centi vastag szeletekre. Az olajat keverd össze borssal, köménnyel, préselt fokhagymával és rozmaringgal. Kend be vele a tarját, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át. Még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.

Sütés előtt szórd meg sóval a tarját. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg a sörrel. Fedd le fóliával, tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 70-80 perc alatt. Közben fordítsd meg, és locsolgasd a húst. Ha puha, de nem elég piros, fólia nélkül süsd még egy kicsit. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések