A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, szaftos sertés-steak, ami a páctól lesz igazán zamatos

Grillen és serpenyőben is megsütheted a fűszeres sertés-steaket.
Bár steaket elsősorban marhahúsból készítenek, sertésből is fenséges lesz. A hosszabb pácolási idő hozzásegít, hogy a hús igazán omlós és ízletes legyen. Így akár egy-két nappal korábban is beleteheted a sertésszeleteket a fűszeres keverékbe. Karajt, szűzpecsenyét és tarját is választhatsz, mindegyikből isteni lesz a végeredmény. A legtöbben arra esküsznek, hogy a húst serpenyőben kérgesre sütik, majd betolják a sütőbe is. 

Hozzávalók:
70 dkg sertéshús
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál pirospaprika
2 ág rozmaring
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
2 gerezd fokhagy
machili- elhagyható
olaj

Elkészítés:
A húst vágd fel ujjnyi vastag szeletekre, öblítsd le, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kicsit klopfold ki. Keverd össze az olajat a paprikával, a borssal és a zúzott fokhagymával. A szeletek mindkét oldalát dörzsöld be a páccal. Pihentesd a hűtőben, majd sütés előtt legalább fél-egy órával vedd ki a hidegről. 

Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, és süsd a hús mindkét oldalát két-két percig. Amikor kérges lesz, tedd át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, rakd rá a rozmaringot, a chilit, és sózd meg. Süsd 160 fokon még 10-15 percig. Légy résen, ne süsd túl! Ne tálald rögtön, pihentesd még néhány percig. Grillen is megsütheted a steaket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések