A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Békebeli tejfölös paprikás csirke - Ezt soha nem lehet megunni

A hagyományos ételek rajongóit egy tányér ízletes paprikás csirkével bármikor leveheted a lábukról.
Ez a paprikás csirke tejföllel olyan zamatos, hogy az étteremben sem tennének eléd finomabbat. A sok hagymától lesz igazán sűrű a szaftja, így bőven lesz mit tunkolni. Mellből, combból, szárnyból is készítheted, de ha mindent teszel bele, verhetetlen lesz. Galuskával, főtt tésztákkal is tálalhatod.

Hozzávalók 4 személyre: 
1 kg csirkehús 
2 fej vöröshagyma 
1 paradicsom 
1 paprika fél dl tejföl 
2 kávéskanál pirospaprika 
2 babérlevél 
majoránna 
só 
bors

Elkészítés:
Az aprított hagymát párold üvegesre kevés olajon egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban. Ezután add hozzá a megmosott, tetszés szerint feldarabolt húst, pirítsd meg, majd tégy hozzá két kávéskanál pirospaprikát, és keverd össze. Önts hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Vágd bele a paprikát és a paradicsomot.

Tedd bele a fűszereket, egy csipet majoránnát, sót, borsot, babérlevelet, majd kis lángon, fedő alatt párold puhára a húst bő egy óra alatt. Ha kész, habard be. Tehát tégy a tejfölhöz egy evőkanál lisztet. Amikor csomómentes, állandóan kevergetve öntsd a húshoz. Várj, amíg rottyan egyet-kettőt, és már kész is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések