Hirdessen itt

Nemzetek Ligája: hosszabbítás után döntőben a hollandok (videó)

Hollandia hosszabbítás után, hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte az angol labdarúgó-válogatottat a Nemzetek Ligája négyes fináléjának csütörtöki elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba.
Gareth Southgate angol kapitány nem jelölte kezdőcsapatába a szombati Bajnokok Ligája-döntőben szerepelt Liverpool- és Tottenham Hotspur-játékosokat, így a csapatkapitány Harry Kane mellett Danny Rose, Dele Alli, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Jordan Henderson és Eric Dier is a kispadon kapott helyet. A kapitányi karszalagot az 50. válogatottságát ünneplő Raheem Sterling húzta a karjára.

A túloldalon ugyanakkor a BL-győztes FC Liverpoolt erősítő Virgil van Dijkot és Georginio Wijnaldumot is pályára küldte Ronald Koeman, a hollandok szakvezetője.

A küzdelmes első félidő egyetlen gólja Matthijs de Ligt hibájából esett, aki egy súlyos védelmi megingás után buktatta Marcus Rashfordot, s a Manchester United csatára higgadtan értékesítette a büntetőt.

Szünet után Rashfordot Kane váltotta, mindkét kapu előtt nagy helyzetek maradtak ki, mígnem a 73. percben De Ligt egy szöglet után fejjel kiegyenlített. Tíz perccel később a játékvezető videózás után érvénytelenítette Jesse Lingard gólját, így 1-1-gyel zárult a rendes játékidő.

A hosszabbítás elején John Stones cselezgetett a saját kapuja előtt, a letámadó hollandok elvették tőle a labdát, majd Quincy Promes lövése Kyle Walker lábáról került a hálóba. A holland sikert egy újabb védelmi hibát követően Promes biztosította be.

A hollandok a fináléban Portugáliával, míg az angolok a bronzmeccsen Svájccal csapnak össze a vasárnapi helyosztókon.


Nemzetek Ligája, elődöntő:
Hollandia-Anglia 3-1 (0-1, 1-1) - hosszabbítás után
gól: De Ligt (73.), Walker (97. - öngól), Promes (114.), illetve Rashford (32. - 11-esből)

szerdán játszották:
Portugália-Svájc 3-1 (1-0)
gól: Ronaldo (25., 88., 90.), illetve Rodriguez (57., 11-esből)

A vasárnapi helyosztók programja
bronzmérkőzés:
Svájc-Anglia, Guimaraes 15.00 

döntő:
Portugália-Hollandia, Porto 20.45

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések