A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Világliga Szuperdöntő: nyertek a lányok, jöhet a negyeddöntő

A Bíró Attila irányította válogatott 16-14-re nyerte meg utolsó csoportmérkőzését, és készülhet a pénteki, hollandok elleni negyeddöntőre.
Tekintettel arra, hogy Hollandia 8-7-re legyőzte Ausztráliát, egyszerű volt a képlet: a Kanada-Magyarország összecsapás tétje az volt, hogy ki játszik a negyeddöntőben Olaszországgal, ki Hollandiával, ki kerülhet az amerikai ágra, s ki a másikra. 

Természetesen nem a taktikázás jelentette a főszerepet, a mieink igyekeztek bizonyítani, az oroszok ellen mutatott játék csak kisiklás volt. Bíró Attila 15-ös keretéből ezúttal Csabai Dórát és Faragó Kamillát nem nevezte a mérkőzésre. 

Az első negyeddel még nem volt probléma, megúszásgól, centergól, egy fór is bement, és odaát csak kétszer voltak eredményesek. No, de ami eztán jött… Nyolc, azaz nyolc gólt lőtt Kanada a második negyedben, totálisan romba döntve a védelmünket és Kasó Orsolya kapust. Keszthelyi Rita egymaga négy gólt szerzett ebben a periódusban, voltaképpen ő tartotta életben a reményeket. 

A 10-8-as kanadai vezetésről induló második félidő elején Parkes Rebecca és a megúszó, a ziccerét ezúttal gólra váltó, amúgy érezhetően óriási bizonyítási vággyal pólózó Gurisatti Gréta révén hamar egyenlítettünk, majd afféle teniszmeccsé avanzsálódott a parti. Ahhoz képest, hogy a rossz emlékű 2017-es hazai vb-n 6-5-re nyert Kanada, itt csak jöttek, jöttek a gólok. 

A nagy adok-kapokból aztán a hatékony támadójátékunknak hála mi jöttünk ki jobban, a fontos pillanatokban helyén volt a lányok szíve, így 16-14-re hozták a mérkőzést. Mindez azt jelenti, hogy a csoportban a harmadik helyen végzett a csapat, és pénteken Hollandiával találkozik a negyeddöntőben.

Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 3. forduló
B-csoport
KANADA-MAGYARORSZÁG 14-16 (2-3, 8-5, 3-5, 1-3)
Vezette: Ohme (német), Johnson (ausztrál)

Kanada: C. Wright - Lemay-Lavoie 2, E. Wright 2, M. Eggens 2, McKelvey 2, Christmas 2, Fournier. Csere: Sohi, McKee 2, Bekhazi 2, Crevier, Paul, Vulpisi (kapus). Szövetségi kapitány: David Paradello

Magyarország: Kasó - Szilágyi 2, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 5, Vályi 2, Gyöngyössy 1. Csere: Parkes 1, Gurisatti 3, Horváth B. 1, Rybanska, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések