A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vörösboros marhapörkölt jól bevált receptje - Bográcsban lesz igazán finom

Étteremben sem kapsz ennél a vörösboros marhapörköltnél finomabbat!
A vörösboros bográcsos marhapörkölt igazi nyári klasszikus. Kerti partikon, családi összejöveteleken különösen praktikus, hiszen nagyon kiadós. A bográcsozás csapatjáték, így bátran vond be a vendégeket is a főzőcskézésbe.

Tálaláskor kínálhatod a  vörösboros marhapörköltet főtt krumplival, galuskával vagy friss házi kenyérrel. Ne feledkezz meg a savanyúságról se! 

Hozzávalók:
3 kg marhalábszár
1 kg vöröshagyma
15 dkg zsír
4 gerezd fokhagyma
3 paradicsom
3 paprika
5 dl száraz vörösbor
5 dkg pirospaprika
3 babérlevél
bors

Elkészítés:
Készíts elő mindent, amire a bográcsozás során szükséged lesz. A húst alaposan mosd meg, tisztítsd meg a hártyáktól és az inaktól, majd kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a zöldségeket vágd fel tetszés szerint. Rakj közepes tüzet, és várd meg, amíg jó erős lesz a parázs. Állítsd fel a bográcsot, és tedd bele a zsírt. Ha felolvad, dobd bele a hagymát, pirítsd meg, és rakd rá a húst. Addig párold, amíg a marha kifehéredik, és levet enged. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a paradicsomot és a paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst.

Bográcsozás közben végig figyelj arra, hogy a láng ne érjen hozzá az edény aljához és oldalához, különben a pörkölt odaég. Közben többször rázogasd meg a bográcsot. A húst időnként kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert, és pótold a vizet. Körülbelül két és fél óra alatt puhul meg, ha öregebb a marha, akkor ennél is több időt kell a bográcsozásra szánni. Mielőtt levennéd a pörköltet a tűzről, öntsd hozzá a bort, és főzd a pörköltet még néhány percig.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések