A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hagyományos gulyásleves bográcsban - Így lesz a legfinomabb

Ebben a magyaros, laktató bográcsgulyásban megáll a kanál.
A bográcsban főzött gulyásnak nincs párja. A füst jól átjárja, így az étel jellegzetes ízt kap. Ráadásul programnak sem utolsó a főzés.

Bográcsozáskor ügyelj arra, hogy a  tűz ne legyen szélesebb, mint az edény, mert akkor könnyen megég az alja és az oldala. Többször forgasd az üstöt, és ha szükséges, állíts a bogrács magasságán, szabályozd a tűz erejét.

Hozzávalók:
2 kg marhalábszár
1 kg krumpli
5 szál sárgarépa
3 vöröshagyma
3 szál fehérrépa
1 zeller
2 babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg őrölt pirospaprika
2 paprika
2 paradicsom
4 evőkanál zsír
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
bors
csipetke

Elkészítés:
A zsírt hevítsd fel, majd dobd rá a hagymát. Amikor megfonnyad, mehet hozzá a kockákra vágott hús. Hagyd, hogy kérget kapjon, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, babérlevéllel, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsd fel körülbelül két liter vízzel, és fél óra főzés után mehet hozzá a kétféle répa, a zeller, a paradicsom és a paprika.

Főzés közben ne szedd le a habot, mert idővel szépen letisztul. A gulyást ne kevergesd, az edényt viszont néha rázogasd meg. Egyenletes tűzön főzd addig, amíg a hús már majdnem teljesen megpuhul. Ekkor add hozzá a meghámozott, egyforma darabokra vágott krumplit, és főzd még körülbelül 20 percig. Az utolsó öt-tíz percre rakd hozzá a csipetkét és a petrezselymet is. Főzés során többször kóstolgasd a gulyást, ha szükséges, ízesíts még rajta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések