A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, mascarponés piskóta szederrel és ribizlivel: pillekönnyű, krémes torta

Ez a piskóta duplán gyümölcsös, a tésztába és a töltelékbe is kerül szeder, valamint ribizli.
Pihe-puha piskóta, nyári gyümölcsök és lágy, tejszínes, mascarponés krém: jól hangzik, ugye? Ebben a réteges tortában csodás harmóniát alkotnak. Ha így készíted a piskótát, nem fog vele meggyűlni a bajod. A mascarponés krém állaga remek, az íze csodás, és nem túl édes. Remek lezárása egy hétvégi, közös étkezésnek. 

Hozzávalók 16 szelethez:
PISKÓTÁHOZ
15 dkg szeder
10 dkg ribizli
5 evőkanál liszt
5 evőkanál porcukor
4 db tojás
1 evőkanál forró víz
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

KRÉMHEZ
25 dkg mascarpone
20 dkg szeder
10 dkg ribizli
8 dkg cukor
2.5 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix

Elkészítés:
Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá a cukrot és a vaníliát. Robotgéppel kezdd habosítani, majd rakj hozzá egy evőkanál forró vizet. Verd még néhány percig, amikor már jó habos, forgasd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, majd a gyümölcsöket. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, és ügyelj, hogy a habot ne törd meg. Egyengesd a masszát egy közepes méretű tortaformába, majd előmelegített sütőben, 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Ha a tűpróba során üresen húzod ki a sütibe szúrt tűt vagy fogvájót, vedd ki a piskótát a sütőből, és hagyd kihűlni. 
 
Közben készítsd el a krémet. A habtejszínt verd kemény habbá a zselatinfixszel és a cukorral, majd keverd hozzá a mascarponét. A kihűlt piskótát vágd ketté, kend meg a krémmel, és a tetejéről, valamint az oldaláról se feledkezz meg! Díszítsd a maradék gyümölccsel! 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések