A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei kókuszos Kinder-szelet: krémes finomság puha piskótából

Itt a nagy bolti kedvenc isteni sütiváltozata! A lágy tésztájú, csokis-kókuszos Kinder-szelettel nehéz betelni.
A különféle Kinder-szeletekkel mindig biztosra mehetsz, ha kicsik és nagyok egyaránt vannak a társaságban. A kókuszos változat tésztája egyszerű vizes, olajos piskóta. A krém tejszínes, a teteje pedig ropogós. Tehát ugyanaz az ízvilág, mint a bolti édességé. Ráadásul jóval kiadósabb.

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
6 db tojás
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
1 csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
5 dl tejszín
1 evőkanál zselatin

A TETEJÉRE
10 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tojásokat habosítsd a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a vizet, majd a sütőporral, kakaóval vegyített lisztet is. Dolgozd egyneművé a tésztát, majd tedd közepes méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

A krémhez a tejszínt habosítsd a cukorral, majd tedd hozzá a zselatint, és verd további egy-két percig. Forgasd hozzá a kókuszreszeléket is. A kihűlt tésztát vágd két vagy három részre, és töltsd meg a krémmel. Olvaszd fel a csokit, keverd hozzá az olajat, és egyengesd a süti tetejére. Pihentesd legalább négy órán keresztül a hűtőben, tálalás előtt még megszórhatod kókuszreszelékkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések