A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű, krémes, epres piskótatekercs: így csavard fel, hogy ne törjön

Epres sütikből soha nem elég. Dobd fel vele a mascarponés, tejszínes krémmel megtöltött piskótatekercset!
Végre kezdődik az eperszezon, így a sütikből sem hiányozhatnak az egészséges, piros szemek. A megunhatatlan piskótatekercsbe is illik, ne sajnáld belőle. Ha a tésztába tej és olaj is kerül, jobb lesz az állaga, könnyebben feltekered. Fontos, hogy még forrón csavard fel a piskótát, úgy kevésbé törik. 

Hozzávalók 16 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 db tojás
1 evőkanál étolaj
5 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna

A KRÉMHEZ
25 dkg eper
20 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Dolgozd bele egyesével a sárgákat, majd kanalanként a cukrot és a vaníliát. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, és forgasd a masszába. Végül a tejet és az étolajat is keverd a tésztába, majd dolgozd csomómentesre.

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 10-15 perc alatt. Fontos, hogy 10 percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert könnyen összeeshet a tészta. Ne is süsd túl, mert akkor könnyen megrepedhet. Ha szép a színe, és a beleszúrt kés nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Húzd le róla a papírt, majd még forrón tekerd fel egy nedves konyharuhával. Amíg kihűl, készítsd el a krémet. 
 
A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, majd forgasd hozzá a mascarponét. Kend meg vele a letekert piskótát, rakj bele megmosott, lecsepegtetett eperszemeket, majd ismét csavard fel. A tetejét is díszítsd gyümölccsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések