A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laktató, tejszínes, sajtos, rakott csirkemell: vele sül a krumpli is

Ebédre, vacsorára is telitalálat a tejszínes, rakott csirkemell. Vastag, nyúlós sajtréteggel kifogástalan.
Valami igazán egyszerűt készítenél, ami laktató és finom is? A tejszínes-sajtos, rakott csirkemell a megoldás! Tehetsz hozzá zöldséget, a cukkini igazán illik hozzá. Még finomabb lesz a szaftos fogás, ha kétféle sajtot szórsz a tetejére. Kísérletezz bátran az ízesítéssel, jól illenek hozzá a zöldfűszerek. 

Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell
70 dkg krumpli
20 dkg sajt
2 dl tejszín
2 ág bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 db salátacukkini
1 db tojás
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd fel vékony szeletekre, és sózd be. A tojást keverd össze a tejszínnel, szórd meg borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, és add hozzá a zúzott fokhagymát. A krumplit pucold meg, karikázd fel, és főzd félpuhára sós vízben, forrástól számítva körülbelül 10 perc alatt. Közben a cukkinit is vágd fel, és párold meg kevés olajon. 

Egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rétegezd bele a krumplit, a cukkinit és a húst. Közben locsold meg a tejszínes keverékkel, a maradékot pedig öntsd a tetejére. Szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Ellenőrizd, hogy átsült-e a hús. Ha puha, és könnyen belemegy a kés, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések