A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi, zöldborsós pesto egyszerűen: tésztákhoz, húsokhoz is jól jön

Tele van friss, üde ízekkel, kellemesen krémes, és rengeteg módon felhasználható.
Az olaszok nagy kedvence, a pesto rendkívül változatosan elkészíthető. Nemcsak bazsalikommal finom, zsenge zöldborsóból is érdemes megkóstolni. Variálhatod magokkal, olívaolajjal, zöldekkel, parmezánnal. Könnyedebbé, tavasziassá teheted vele a legkülönfélébb ételeket, a tésztákat, a húsokat, sőt, kenyérre kenve, mártogatósként is kitűnő. 

Hozzávalók:
2 bögre zöldborsó
5 dkg fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál citromlé
0.5 dl olívaolaj
bors

Elkészítés:
A fenyőmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben. A zöldborsót dobd forrásban lévő vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Szűrd le, csepegtesd le. Rakd aprítógépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a pirított fenyőmagot és citromlevet. Néhány nyomással aprítsd durvára. Fokozatosan öntsd hozzá az olajat. Dolgozd jó krémesre, homogénre a masszát. A végén parmezánnal is megszórhatod. Rakd át jól záródó üvegbe, és tartsd a hűtőben. Egy hétig bátran felhasználhatod, fogyaszthatod. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések