A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, szaftos csirkemell gombával, borral: az olaszok így szeretik igazán

A zamatos gombaszószban sült csirkemell ínyenc főétel, amit 30 perc alatt összedobhatsz.
A gombás, boros szószban sült hús igazi olasz specialitás. A mártás tele van friss és csodás ízekkel, a különlegességét azonban a karakteres Marsala bor adja. Ennek hiányában bármilyen más, száraz borral elkészítheted. Olaj és vaj kombinációjában süsd meg a húsokat, így szép aranybarnák lesznek.

Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell
0.5 bögre Marsala bor
0.75 bögre húsleves
5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
gomba
bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd fel vékony szeletekre, és sózd, borsozd. Hevíts egy serpenyőben három evőkanál olajat és kevés vajat, majd hirtelen, nagyobb lángon süsd meg a hús mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. 

Szedd ki a csirkemellet. Ha kell, a szafthoz önts még kevés olívaolajat, rakd bele a megtisztított, feldarabolt gombát. Süsd, amíg levet ereszt, és az el nem fő róla, majd tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsd fel húslevessel vagy alaplével és borral. Főzd 10 percig, majd rakd a mártásba a hússzeleteket, és add hozzá a maradék vajat. Rottyantsd össze, és szórd meg aprított petrezselyemmel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések