A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez az 5 gyakorlat leégeti az összes hasi zsírt: 1 hónap alatt eltűnik a zsírpárna

Szálkásít, feszesít, és segít zsírt égetni. Edzésterv kezdőknek.
Amikor fogyni szeretnél, nagyban növelheted még egy jól kiválasztott diéta (ide kattintva találsz ilyeneket) hatékonyságát is, ha edzéssel párosítod. 

Ugyan helyi zsírégetés sajnos nem létezik, mégis érdemes specifikusan a hasi területeket megcélzó tornával támogatni a fogyást, ha a legtöbbet erről a területről szeretnél leadni. Ilyen módon ugyanis elérheted, hogy a fogyás után feszesebb legyen a hasad, és megnyúlt bőr hiányában laposabbnak tűnjön. 

A megfelelő izomzattal rendelkező hasfal kevésbé domborodik ki, és általában látványosabb lesz a diéta hatása, mint ha nem edzenél semmit. Mutatjuk, milyen könnyű és közepesen nehéz gyakorlatokkal érdemes belevágnod bemelegítés után a tornába!
Elsőként az alsó hasizmokat mozgathatod meg, ha hanyatt fekszel, és tarkóra vagy a tested mellé helyezed a kezeidet. Ezt követően tedd keresztbe a lábaidat, és emeld fel őket derékszögben. Ereszd vissza a lábaidat a padló felé, amennyire csak lehet, nyújtva tartva a térdeidet, ám ne tedd le őket a földre, csak közelíts. Ismételd a gyakorlatot 30-szor, majd tarts egyperces pihenőt!
A hasizom több csoportját is megmozgathatod, ha könyök-térd érintéses felüléseket végzel. Ehhez feküdj hanyatt, tedd tarkóra a kezed, húzd fel a térdeidet, és végezz félfelüléseket úgy, hogy csak annyira emelkedj meg, hogy a térded és a könyököd találkozzon. A térdeddel is közelíthetsz. Ha szeretnéd intenzívebbé tenni a gyakorlatot, a láb mozdulatát indítsd nyújtott állapotból. Ismétled az irányokat váltogatva 60-szor a mozdulatsort, és tarts a végén egy perc szünetet!
A lebegő felülés intenzíven szálkásít, sőt, a mélyizmokat is megdolgoztatja. Kezdésként feküdj hozzá hanyatt, keresztezd a lábaidat bokánál, majd emelkedj félfelülésbe, és húzd fel a térdeidet a képen látható módon. Tartsd meg a pózt egy percig, aztán pihenj 30 másodpercet, majd ezt az időtartamot ismételd három-öt alkalommal.
A plank nemcsak a has, de a törzs szinte valamennyi izmát, köztük a mélyizmokat is erősíti. Hatására formálódik a derék és javul a testtartás. Elvégzéséhez vedd fel a képen látható pózt, melyben az alkarjaidon támaszkodsz vállszélességben. A terhelést főleg hasban és háton kell érezned, ha minden a vállaidra nehezül, akkor próbáld a fenekedet feljebb vagy lejjebb tartani. Végezd a gyakorlatot kétszer két percig vagy négyszer egy percig, rövid szüneteket tartva. Itt még többet olvashatsz a plank hatásáról és helyes elvégzéséről!
Ez a plankon alapuló gyakorlat segít a derekad és az oldalsó hasizmok megedzésében. Indításként kezdd a fekvőtámasz indításából ismert pózban, nyújtott karokkal és vállszélességű támasszal, majd fordulj ki oldalra, és lendítsd felfelé a kezedet. Az oldalakat váltogatva ismételd a gyakorlatot 30-szor, majd nyújtással vezesd le az edzést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések