A márványos sütiket nem nehezebb elkészíteni, mint bármely más kevert tésztát.
Ha vendégeket vársz, vagy csak a teád, kávéd mellé ennél valami finom sütit, a vaníliás-kakaós kevert jó választás. Kevés munkával elkészítheted, mégis mutatós, és nagyon finom. A tejföl puhává, könnyeddé teszi a tésztát, a vanília-csoki párosítás pedig mindig nyerő. A tetejére porcukor, lekvár vagy csokimáz is kerülhet.
Hozzávalók 24 szelethez:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
3 dl tejföl
1 dl olaj
3 db tojás
3 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd dolgozd a tojásos masszába.
A tészta kétharmadát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A maradék masszát keverd össze a kakaóval, és oszlasd el a tészta tetején. Villával spirál alakban keverd össze a kétféle tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. A sütőből kivéve a formában hagyd kihűlni, utána szeleteld csak fel.
0 Megjegyzések